accordeon vibrandoneon opera comica toetsen Muziekhuis De Toetsenhoek
welkomhome optredens pianoles stem over ons nieuws contact

nederlandse fado


het_huis_van_de_weemoed
De Portugese fado inspireert het Huis van de Weemoed. Zangeres Lidwien Boumans en pianist Marcel Schmidt maken Nederlandse versies van dit Portugese levenslied.
De traditionele Portugese fado past comfortabel in deze eigentijdse Hollandse jas die dit duo voor hem heeft bedacht. Hun versies zijn absoluut uniek, zonder weerga en niet eerder zo gehoord in Nederland.

De oorspronkelijke Portugese teksten werden door Lidwien hertaald in Nederlands waarin de adem van de poëzie doorklinkt. Deze Nederlandse fadista raakt je met haar stem en stralende persoonlijkheid waarmee ze de hartstocht van de fado bezingt. Marcel blaast met zijn virtuoze arrangementen voor piano en vibrandoneon in een geheel eigen stijl deze traditionele muziek nieuw leven in.

Ze namen de fado mee naar hun Hollandse huis, hebben hem zich eigen gemaakt en brachten hem als Fado holandês terug naar Portugal. De Portugezen beloonden hen met applaus en tranen. Het verstaan van de tekst bleek van geen enkel belang om toch de stem van de fado te kunnen volgen.

De Portugezen gingen als eersten plat voor dit duo. Het Nederlandse publiek is nu aan de beurt... Beleef de Fado holandês van het Huis van de Weemoed.
Zie ook Huis van de Weemoed

nederlandse fado

INTERVIEW MET
HUIS VAN DE WEEMOED
IN PORTUGAL MAGAZINE
lees meer...
© MarcelS design 2010-2017