accordeon vibrandoneon opera comica toetsen muziekhuis De Toetsenhoek
welkomhome optredens pianoles stem over ons nieuws contact

lidwien boumans
marcel schmidt

opleiding
Hoofdvak Piano (D.M. en U.M.) aan Utrechts Conservatorium bij Herman Uhlhorn. Liedbegeleiding bij pianist Thom Bollen, kamermuziek bij Eli Goren, violist Victor Libermann en pianist Hakon Austbö. Studie liedbegeleiding aan de Britten-Pearsschool in Engeland. Zangles bij Annelies van Gerven, Hetty Gehring en Michel de Kort. Opleiding tot stemactrice bij IAM Studios.

ervaring
Ze is een gepassioneerd docente. Bijna 30 jaar verbonden geweest aan de Zeister Muziekschool. En nu volledig op haar plek in de Toetsenhoek waar ze zowel pianoles als duolessen aan zangers en pianisten geeft.

Ze was pianorepetitor bij vele beroemde zangers zoals Meinard Kraak, Margreet Honig, Udo Reinemann, Erna Spoorenberg en Henny Diemer. Gaf talloze concerten met zangsolisten, maakte radio-opnames en begeleidde bij zangconcoursen. Gaf 10 jaar lang inspirerend leiding aan de Liedklas (amateur zang-pianoduo's) van de Zeister Muziekschool. Specialiseert zich nu in masterclasses voor amateur zang-piano-duo's.

Als stemactrice/verteller maakte ze samen met gitarist Henk van Lingen de voorstelling 'Platero en ik'. Gebaseerd op het gelijknamige boek van dichter Juan Ramon Jiménez met muziek van Castelnuovo Tedesco. Ze creëerden een nieuw genre waarin muziek en vertellen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Als spil van Muziektheatergroep De Familie van de Zeister Muziekschool creëerde ze de kindervoorstellingen "Nijntje" en "Jip en Janneke". De Familie maakt op kleinschalig niveau, non-commerciële basis en met een zeer gering budget muziektheater voor kinderen. Improvisatie en humor smeedt een bijzondere band tussen de Familieleden.

Momenteel geeft ze als zangeres samen met haar man Marcel Schmidt gestalte aan hun grootste passie: de Portugese fado. Samen maken ze unieke Nederlandse versies.
De Portugezen gingen als eersten plat voor dit duo. Beleef het Huis van de Weemoed.Lidwien Boumans
© MarcelS design 2010-2020