accordeon vibrandoneon opera comica toetsen muziekhuis De toetsenhoek
welkomhome optredens pianoles stem over ons nieuws contact

duo_coach
repetitor
masterclass
stemactrice

liedklas
Liedbegeleidster Lidwien Boumans is specialist in het coachen van zangers en begeleidende pianisten. Ze leert zowel vergevorderde amateur als professionele pianisten en zangers een werkelijk duo te zijn. In de Utrechtse Toetsenhoek kunnen duo's les krijgen in duo-coaching.
Zangers zingen expressief vanuit tekst en innerlijke beleving. Pianisten laten begeleiding en tekst samenvallen met zingende vingers. Samen vanuit het hart musiceren.

Lidwien initieerde op de Zeister Muziekschool het begrip Liedklas. Waarin wekelijks zangers en pianisten zich bekwaamden in het leren een duo te zijn.
De liedklas in die vorm bestaat niet meer.

Ze legt zich nu toe op het geven van kortere of langere workshops/masterclasses.
Vaak doet ze dit in samenwerking met zangeres Annelies van Gerven. Zodat zanger én pianist allebei volledig aan hun trekken kunnen komen. Binnenkort weer een meerdaagse masterclass in het kader van het Internationaal Liedfestival Zeist. Met als thema liederen van Brahms.

Lidwien brengt je met veel humor en muzikaliteit de fijne kneepjes van een bijzondere samenwerking bij. Tekst staat centraal. Precies weten waar het over gaat, óók de pianisten! Daarom veel aandacht voor tekstinterpretatie en expressie. Hoe help ik als pianist mijn zanger met het zingen van een enorm lange lijn? Hoe valt het gezongen woord exact samen met een aangeslagen toets? Waar plaats ik als zanger mijn klinkers en waar mijn medeklinkers? Wat is ademend spelen? Wanneer overstem je als pianist je zanger niet en wanneer wel? Hoe kom ik overtuigend over als zanger? Welke rol speelt de zanger en welke rol speelt de pianist? Wanneer klinkt de pianopartij werkelijk lyrisch?© MarcelS design 2010-2020