accordeon vibrandoneon opera comica toetsen muziekhuis De toetsenhoek
welkomhome optredens pianoles stem over ons nieuws contact

duo_coach
repetitor
masterclass
stemactrice

liedklas
Liedbegeleidster Lidwien Boumans is specialist in het coachen van zangers en begeleidende pianisten. Ze leert vergevorderde amateur pianisten en zangers een duo te zijn. In de Utrechtse Toetsenhoek kunnen duo's zich aanmelden voor duo-coaching.
Zangers zingen expressief vanuit tekst en innerlijke beleving. Pianisten laten begeleiding en tekst samenvallen met zingende vingers. Samen vanuit het hart musiceren.

9 jaar lang gaf Lidwien dit soort liedcoaching-lessen als cursus Liedklas aan de Zeister Muziekschool. De liedklas in die vorm bestaat niet meer.

Ze legt zich nu ook toe op het geven van kortere of langere workshops/masterclasses.
In oktober 2018 gaf Lidwien een ééndaagse workshop voor zang-piano-duo's in Theater Zimihc in Utrecht. De workshop werd georganiseerd door Het Stemlokaal.
In 2019 geeft Lidwien samen met zangeres Annelies van Gerven een meerdaagse masterclass in het kader van het Internationaal Liedfestival Zeist.

Lidwien brengt je met veel humor en muzikaliteit de fijne kneepjes van een bijzondere samenwerking bij. Tekst staat centraal. Precies weten waar het over gaat, óók de pianisten! Daarom veel aandacht voor tekstinterpretatie en het zingen van leestekens zoals komma's en vraagtekens. Gedichten voordragen en zingen. Specifiek voor pianisten: hoe vereenvoudig ik die altijd te moeilijke pianopartij? Leren dóórspelen!! Orkestpartijen bewerken en spelen, wat hoor je wel en wat niet, dus wat laat ik weg en wat niet. Samen ademhalen, volume-balans, leren luisteren naar elkaar, leiden en volgen en andersom, ruimte geven aan elkaar, acteren, podium-uitstraling.
Het repertoire bestaat uit musical en popmuziek, klassieke liederen in diverse stijlen en talen, opera/oratorium-aria's en Nederlandse theaterliedjes.
© MarcelS design 2010-2017