accordeon vibrandoneon opera comica toetsen muziekhuis de toetsenhoek
welkomhome optredens pianoles stem over_ons nieuws contact

voor wie
visie
docenten
repertoire
praktisch
toetsenhoekconcert
anderen_over_ons
tarieven
voorwaarden
vakanties

dagen en tijden
Marcel en Lidwien geven les op maandag, dinsdag en woensdag.
Het meest effectief leren mensen door lessen te nemen met een vaste frequentie. Wekelijks of om de week. Lestijden van 30, 45 en 60 min. Vergevorderde pianisten kunnen in overleg kiezen voor lossere lessen met een andere regelmaat.

gratis proefles
Als je interesse hebt in les kun je altijd een gratis proefles krijgen. Zodat je als leerling weet waar je terecht komt. Maar ook om te ontdekken of je echt aan les toe bent en past in De Toetsenhoek.
Proeflessen zijn altijd op een maandag, dinsdag of woensdag. En worden gegeven op een beperkt aantal tijdstippen. Je kunt daarin niet altijd kiezen.
Reacties na afloop van een proefles:

Leuk om ons kind zo te zien stralen tijdens
maar ook na de proefles!


Bedankt voor de proefles. Ze was superenthousiast.
Heel leuk om haar weer zo te horen over piano spelen.
We hopen dat er binnenkort een plekje bij je vrijkomt.
Dat zou geweldig zijn.
(heeft inmiddels les!)


wachtlijst
Soms zijn er meer aanmeldingen dan er geplaatst kunnen worden. Je kunt dan kiezen om op de wachtlijst te komen. Vanwege de opzegtermijn van 2 maanden komen er door het jaar heen regelmatig plaatsen vrij.


Pianospelen leer je alleen door ook thuis regelmatig te oefenen. Daarom is het noodzakelijk om zelf een instrument te hebben. Een echte piano is natuurlijk het allermooist, maar ook digitale piano's zijn tegenwoordig bijna net echt.
Een keyboard is niet geschikt. Veel pianowinkels verhuren ook instrumenten en op Marktplaats kun je soms ook een goede koop doen. Vraag ons om advies.


Op de 1e verdieping van de Toetsenhoek wordt lesgeven in 2 studio’s. Ze zijn voorzien van geluidsisolatie en airco. In beide studio's staat een Steinway vleugel waarop je speelt als je gevorderd bent. Als je nog net niet zover bent speel je op een Grotrian Steinweg piano of een rode Nord piano.

Beneden in de hal is er een wachtruimte met leesvoer, voor leerlingen en ouders.
Bij mooi weer is het ook heerlijk op het bankje in de zon voor het huis.Iemand met minder talent kan met veel oefenen toch fantastisch gaan spelen.
Iemand met heel veel talent kan door te weinig oefenen toch niet verder komen.

Een belangrijk deel van de les is samen leren studeren. Zelf noten leren lezen, ritmes tellen, bedenken hoe het beter of mooier kan. En als het dan lukt: spelen maar!

Jonge kinderen vinden het vaak moeilijk om zelf te oefenen. Start met 5 minuutjes elke dag. Dat is geen enkele opgave en geeft een goede focus en motivatie. Maak daar een fijne gewoonte van. Dan merk je opeens dat je zomaar vanzelf een half uur zit te oefenen. Een complimentje van de omgeving doet natuurlijk ook wonderen!
Meer gevorderde kinderen en jongeren gaan natuurlijk beter spelen als er meer geoefend wordt. Voor iedereen geldt hoe meer vlieguren je maakt hoe fijner het vliegt.

© MarcelS design 2010-2020