accordeon vibrandoneon opera comica toetsen muziekhuis de toetsenhoek
welkomhome optredens pianoles stem over_ons nieuws contact

voor wie
visie
docenten
repertoire
praktisch
toetsenhoekconcert
anderen_over_ons
tarieven
voorwaarden
vakanties

dagen en tijden
Marcel en Lidwien geven les op maandag, dinsdag en woensdag.
Het meest effectief leren mensen door lessen te nemen met een vaste frequentie. Wekelijks of om de week. Lestijden van 30, 45 en 60 min. Vergevorderde pianisten kunnen in overleg kiezen voor lossere lessen met een andere regelmaat.
Ook is het mogelijk om een paar losse lessen te nemen als opfriscursus of kadobon.

gratis proefles
Voor je je definitief aanmeldt krijg je een gratis proefles. Zodat je als leerling weet waar je terecht komt. Maar ook om te ontdekken of iemand echt aan les toe is en past in
De Toetsenhoek.
(De gratis proefles gaat niet in combinatie met de opfriscursus of kadobon.)

wachtlijst
Soms zijn er meer aanmeldingen dan er geplaatst kunnen worden. Je kunt dan kiezen om op de wachtlijst te komen. Er komen regelmatig plaatsen vrij.


Pianospelen leer je alleen door ook thuis regelmatig te oefenen. Daarom is het noodzakelijk om zelf een instrument te hebben. Een echte piano is natuurlijk het allermoost, maar ook digitale piano's zijn tegenwoordig bijna net echt.
Een keyboard is niet geschikt. Veel pianowinkels verhuren ook instrumenten en op Marktplaats kun je soms ook een goede koop doen.


Op de 1e verdieping van de Toetsenhoek wordt lesgeven in 2 studio’s. Ze zijn voorzien van geluidsisolatie en airco. In beide studio's staat een Steinway vleugel waarop je speelt als je gevorderd bent. Als je nog net niet zover bent speel je op een Grotrian Steinweg piano of een rode Nord piano.


Iemand met minder talent kan met veel oefenen toch fantastisch gaan spelen.
Iemand met heel veel talent kan door te weinig oefenen toch niet verder komen.
Een belangrijk deel van de les is leren studeren. Zelf leren noten lezen, ritmes tellen, bedenken hoe het beter of mooier kan. En als het dan lukt: spelen maar!
Jonge kinderen vinden het vaak moeilijk om zelf te oefenen. Start met 5 minuutjes per dag. Dat is geen enkele opgave en geeft een goede focus en motivatie. Vanzelf merk je dan dat je opeens zomaar een half uur zit te oefenen.© MarcelS design 2010-2017