accordeon vibrandoneon opera comica toetsen muziekhuis De Toetsenhoek
welkomhome optredens pianoles stem over ons nieuws contact

voor wie
visie
docenten
repertoire
praktisch
toetsenhoekconcert
anderen_over_ons
tarieven
voorwaarden
vakanties

leerlingen over ons
Lotte (17 jaar):
Ik ben Marcel heel erg dankbaar voor de pianolessen. Hij heeft me niet alleen piano leren spelen, maar hij heeft me ook geholpen met het bedenken van akkoorden-schema's voor eigen werk en het leren van muziektheorie voor de audities van het conservatorium, waar ik dan ook mede dankzij hem ben aangenomen. Dat betekent dat hij me op weg heeft geholpen om mijn dromen waar te maken.

Anne Marleen (volwassene):
Voor leerzame én gezellige pianolessen, moet je bij de Toetsenhoek zijn. Lidwien heeft met veel enthousiasme en deskundigheid mijn pianospel verder geholpen. Ze heeft een enorme voorraad muziek, in allerlei genres. Ze sluit steeds goed aan bij je eigen persoonlijke voorkeur en mogelijkheden. Een aanrader!

Liselot (11 jaar):
Ik heb les gehad van Marcel. Wat vond ik allemaal leuk op pianoles bij Marcel?
Eén keer per jaar is het Toetsenhoekconcert. Dan mag je zelf een paar stukjes voorspelen in een concertzaaltje. Ik vond dat leuk ook al was ik daar best zenuwachtig voor.
Het is fijn om bij Marcel thuis in een kamer pianoles te krijgen want het is daar altijd knus. En het is in mijn wijk dus kon ik er altijd fijn zelf naar toe op mijn fiets.
Je mag vaak zelf stukjes uitkiezen die je wilt spelen. Marcel speelt het nieuwe stukje vaak een keertje voor en hij geeft er uitleg over.
In de gang beneden staan als het Kerst is lekkere chocolade kerstkransjes en met Pasen staat er een schaal met paaseitjes.
Twee keer per jaar krijg je een rapport en dat bespreekt Marcel met je.
Ik heb het altijd leuk gevonden om pianoles te krijgen maar de laatste tijd had ik niet meer zo veel zin om te oefenen omdat ik ook op wedstrijdzwemmen zit en vier keer in de week train. Daarom ben ik nu gestopt met pianoles. Maar thuis speel ik nog best vaak en dat vind ik wel heel erg leuk.
Dus als je ook pianoles wilt dan kun je het heel goed en leuk leren bij Marcel!

Roos (12 jaar):
Als ik een sombere dag had werd dat door pianoles opgevrolijkt.

V
ita (12 jaar):
Saai hoor, pianoles. Mijn eerste gedachte over deze hobby, dit vak of deze passie. Ik kwam bij Lidwien binnen en ik werd meteen heel vrolijk onthaalt. Lidwien heeft geduld, is altijd in voor een praatje en luistert, ze hoort wat je fout doet. Ik ga er met plezier heen, en met nog meer plezier uit, dan heb ik namelijk weer wat geleerd. Bij Lidwien luister en begrijp je niet alleen muziek, je voelt muziek, je ziet muziek. Alle noten van a tot g beleef je. De Toetsenhoek is waar muziek tot leven komt.

Saskia (14 jaar):

Bij de pianoles van Marcel leer ik altijd weer heel veel,
Ondertussen is het erg gezellig voor een groot deel.
Het is ook erg leuk dat het bij hun thuis is.
Want voor de gezelligheid is dat soms voor grote betekenis.
Normale lessen zijn al superfijn,
Maar zo rond de feestdagen wordt het helemaal gein.
Met Kerst een leuke kerstboomkaars met een kaartje erbij,
Met Pasen een leuk eitje, niet van die saaie ambtenarij.
Iedere les is het weer plezier.
Dus schrijf je in en pak dat aanmeldingsformulier.

Co (volwassene):
Beste Mensen, Wat ik even kwijt wil is dat niet alleen ik, maar ook mijn Man geniet van mijn pianospel van de mooie zorgvuldig uitgekozen muziek stukken van Lidwien. Mijn piano spel wordt op les begeleid door Lidwien met haar zang en van de weeromstuit ga ik er dan bij fluiten, dat heeft mijn Man nog niet gehoord, zou hij dat ook waarderen?
 
Camille (10 jaar):
Marcel is aardig en vrolijk hij ziet er ook vrolijk uit! Net als zijn huis je voelt je daar altijd thuis! In zijn lessen is hij grappig maar ook serieus dat is wel leuk bij hem. Ik zelf vind het zo leuk dat we een concert deden op de plek waar hij ging trouwen. Ik vind het ook leuk dat je een rapport krijgt. Weten jullie genoeg? Vast wel. Dag!!!

Lucie (volwassene):
Beste mensen. Een aantal jaren geleden ben ik op pianoles gegaan bij een familielid in Hilversum. Toen ik het heen en weer reizen naar Hilversum niet prettig meer vond, heb ik me aangemeld bij Lidwien en Marcel, die heel dichtbij mij wonen. Na een wachttijd van een paar maanden was er een plekje voor mij bij Lidwien. Ik krijg van Lidwien hele mooie stukken op, die veel makkelijker zijn, dan die ik gewend was. Ze leert me meer met gevoel te spelen. Te voelen waar mijn vingers naartoe moeten en niet steeds naar mijn handen te kijken. Ook als ik niet veel gestudeerd heb, weet ze complimentjes voor me te bedenken. Dankzij deze dingen en de gezellige sfeer tijdens de lessen ben ik met veel meer plezier piano gaan spelen. Dank je wel Lidwien, hartelijke groeten.

Femke (10 jaar):
Bij meester Marcel zit je goed,
want het is niet erg als je iets verkeerds doet.
Meester Marcel heeft veel verstand van pianospelen,
met hem gaat de les niet snel vervelen.
Wil je op piano, ga dan bij meester Marcel,
hij leert je supergoed spelen en ook nog heel erg snel.
Bij meester Marcel is het leuk,
met hem liggen we altijd in een deuk

Luka Isphording (14 jaar):
Ik zit dit jaar voor het eerste jaar op pianoles bij Marcel. Ik vind het echt superleuk. Het leukste vind ik dat hij mijn smaak kent en weet waar ik van houd. Hij kwam laatst met een stuk dat ik altijd al eens had willen spelen, maar waarvan ik niet wist hoe het heette. Ik had hem er nog nooit iets over verteld en toen kwam hij er ineens mee! Ook leert hij je, wat jij leuk vind en wat je wilt leren,  je mag bijvoorbeeld met je eigen stukken komen. Kortom, heel erg leuk en ik kan het iedereen aanraden haha.

Mirjam (9 jaar):
Hallo, Ik ga jullie wat vertellen over Marcel. Hij leert je piano spelen. Marcel is heel aardig. Als je een liedje op krijgt en het lukt niet of je hebt het niet af, dan wordt hij niet boos. En je mag (als je tijd hebt) meestal wel een extra liedje instuderen. Als Marcel zo aardig blijft, is en wordt het heel leuk!!! Het is leuk om van Marcel les te krijgen want je speelt niet alle liedjes in een boek. Zo ga je snel door al die pianoboeken heen!

Freek (12 jaar):
Het leukste wat ik vind aan de lessen is dat je altijd uit: Grappige (10 clowns in a car) (on with te show), Droevige (the harmonica player), Spannende (Hercules the strongman) liedjes kunt kiezen. En natuurlijk....de Leraar altijd aardig is als iets niet lukt. Ik heb er plezier in.

Judith (11 jaar):
Heyj!! Ik ben Judith en ik zit bij Marcel op pianoles. Marcel wordt echt nooit boos, ook al heb je een liedje helemaal verkeerd ingestudeerd. Soms dan zegt hij de ene week bijvoorbeeld dat je het pedaal twee keer in de maat op moet tillen en de volgende week zegt hij “oh, één keer is toch wel genoeg". Maar dat is eigenlijk juist wel grappig!! Doei!!





© MarcelS design 2010-2017